Jarevik.se © 2012                  

 

 

Mat, mat, mat ... 

 

 

I vår familj är vi livsnjutare. Jag antar att det inte är någon slump att två av mina tre döttrar och deras pojkvänner är i restaurangbranschen. Johanna är konditor och gör de mest underbara bakverk och desserter man kan tänka sig. Hennes skapelser är små konstverk och i matlagningen har hon hittat sitt sätt att få utlopp för kreativitet och fantasi. Hennes pojkvän Dale är kock på Skeppsbron i Malmö och lagar en kycklingpaté som är himmelsk. Mitt lilla barnbarn, Samuel deras son, lär inte växa upp med  halvfabrikat och snabbmat inte.

 

Matilda min andra dotter är wine expert på Harvey Nichols i Leeds. Hon är bara 23 år men oerhört skicklig på att avgöra varifrån ett vinkommer, vilket distrikt, vilken druva osv. Hennes pojkvän Stefano studerar hospitality management på Leeds universitet.

 

Min yngsta dotter Elvira är ute i Europa och reser. Hon har också arbetat inom samma bransch och funderar lite över vad hon vill syssla med i framtiden. Hon är väldigt kreativ och skriver fantastiska texter som hon ibland tonsätter.

 

Vår ålderdom lär kunna bli lustfylldmed tre så mysiga döttrar!
 

Om jag bara fick äta en rätt under resten av mitt liv

Utan tvekan blir det sushi. Jag upptäckte sushi för många år sedan, jag tror det var 1998. Det var kärlek vid första ögonkastet och en relation som  kommer att vara livet ut.

 

Att laga sushi är lite av en lisa för själen, mindfulness på riktigt. Man får inte stressa och man skall vara noggrann i varje moment. Det är bara din fantasi som sätter gränser för hur du ska utforma dina små alster. Ta god tid på dig och våga experimentera!

 

 

Soppor är underskattad mat. Jag törs säga att jag utvecklat ett beroende för soppor. Man mår så bra av en god soppa, den mättar utan att man efter måltiden måste känna sig som en anakonda som svalt ett djungelsvin. En riktigt god soppa är den traditionella turkiska linssoppan gjord på röda klinser och mynta.   

En enkel potatis- och purjolökssoppa serveras också ofta i mitt kök men i all sin enkelhet blir den alltid en succe. En tredje och vanligt förekommande soppa hos mig är en egenkomponerad variant av Bouillabaisse, fisk, skaldjur, saffran och en massa smakrika grönsaker och rotfrukter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We are living in a world today where lemonade is made from artificial flavors and furniture polish is made from real lemons. ~Alfred E. Newman